Begeleider Zorg Binnen Onderwijs (ZBO)

Begeleider Zorg Binnen Onderwijs (ZBO)

Wil jij binnen een schoolsetting een bijdrage leveren aan de ondersteuningsvraag van de leerling? Dan zijn wij nu op zoek naar jou!

Dit ga je doen
Je ondersteunt leerlingen met een ontwikkelingsachterstand en/of een lichamelijke beperking in het regulier en (voortgezet) speciaal (basis) onderwijs. Je werkt in de klas als er meerdere beschikkingen zijn of je gaat van klas naar klas om de leerlingen te helpen. Op sommige scholen gaat dit maar om één leerling die je op meerdere momenten in de week ondersteunt. Voor de continuïteit volg je de leerlingen in hun schoolritme tijdens alle schoolweken. Daarnaast houd je je bezig met:

 • persoonlijke verzorging en/of begeleiding individueel;
 • bieden van nabijheid, veiligheid en structuur;
 • voorkomen van moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • ondersteunen bij het verwerken van de aangeboden werkstof.


Je werkt 40 (les)weken, maximaal 6 uur per dag. Driestroom werkt met een jaar-urensystematiek (52 weken), waardoor je per lesweek meer uren maakt dan op je contract. Dit, zodat je voldoende reserve opbouwt voor de 12 weken schoolvakanties. Het maximale contract dat we bieden is 23 uur per week, daarvoor werk je er 28 uur per lesweek om de schoolvakanties te compenseren. Een kleiner contract met bijvoorbeeld alleen de ochtenden is bespreekbaar.

Dit ben jij
Jij bent iemand met een sterk inlevingsvermogen die de vraag achter de vraag herkent bij leerlingen die dit niet altijd zelf kunnen aangeven. Je bent flexibel en kan inspelen op wat er binnen een klas afspeelt. Als ambassadeur van Driestroom draag je het beleid en de visie van de organisatie uit. Je werkt zelfstandig en handelt daadkrachtig. Het leveren van fysiek (zware)ondersteuningsvragen ga jij dan ook niet uit de weg. Verder heb jij:

 • een mbo niveau 3 opleiding binnen zorg en welzijn;
 • kennis van de ontwikkeling van het kind;
 • afhankelijk van de doelgroep, heb je kennis en vaardigheden van autisme problematiek of ervaring met het begeleiden van kinderen met een ernstig meervoudige beperking;


Word jij hiervan enthousiast, maar mis je nog bepaalde ervaring of vaardigheden? Dit hoeft geen probleem te zijn. Wij bieden een intern opleidingstraject op maat. Uiteraard kijken we samen of dit aansluit op jouw bestaande kennis en ervaring.

Hier kom je te werken
Je komt te werken binnen het team van ZBO in regio Arnhem of Nijmegen. Per schooljaar werk je met zoveel mogelijk dezelfde leerlingen of in dezelfde klas(sen) en zoveel mogelijk op één school. Benieuwd naar hoe het is om in team ZBO te werken? Klik dan hier.

Dit krijg je ervoor terug
We vinden jouw werkgeluk belangrijk. Bekwaam, gemotiveerd en gezond je werk kunnen doen, staat bij Driestroom dan ook voorop. We bieden je een ruim aanbod aan trainingen, cursussen en opleidingen op maat. Daarnaast bieden we:

 • een salaris van minimaal € 2110 en maximaal € 3009 bruto o.b.v. 36 uur per week (FWG-niveau 35, cao-ghz). Met onregelmatigheidstoeslag en een periodieke salarisverhoging
 • vakantietoeslag 8%, 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof (bij een volledig dienstverband)
 • eindejaarsuitkering 8,33%
 • reiskostenvergoeding
 • werkkostenregeling (waaronder tablet- en fietsplan)


Solliciteer!
Spreekt onze doelgroep jou aan en is deze job de ideale stap in jouw carrière? Klik op de solliciteerknop!

Ben je al wel enthousiast, maar heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Remco Siebert, teamleider, telefoonnummer 06 52 37 46 29.


Let op: de correspondentie kan terecht komen in je ongewenste mail.

De vacature is zowel intern als extern bekend gemaakt. Externe sollicitanten worden in de procedure betrokken als blijkt dat de vacature intern niet ingevuld kan worden.

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Driestroom


Sinds 1996 werkt Driestroom met ruim 1300 medewerkers op 240 locaties met passie aan het alledaags geluk van 4199 zorgbehoevenden én elkaar. Dit doen wij op het gebied van wonen, leren en werken in regio Arnhem – Nijmegen en daarbuiten. We willen dat de mensen die wij ondersteunen zich prettig en veilig voelen, zo zelfstandig mogelijk zijn en daarvan kunnen genieten. Daarom zijn we oprecht geïnteresseerd en zoeken we telkens naar mogelijkheden. Dit doen we op onze eigenzinnige manier.
portret

Wil je meer weten?

Bel ons of mail ons en we helpen je graag verder.