Begeleider

Begeleider

Begeleider

Wil jij ondersteuning bieden aan mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en/of onderliggende problematiek? Dan zijn wij nu op zoek naar jou!

Wat ga je doen
Als begeleider bied je bewoners ondersteuning op verschillende gebieden met als doel hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in de maatschappij. Begeleiding vindt zoveel mogelijk plaats bij de bewoner in huis en op afspraak maar indien dit nodig is, is begeleiding extra mogelijk. Je ontwikkelt vanuit ons Alledaags Gelukmodel initiatieven om de ondersteuningsvragen en toekomstverwachtingen van de bewoners inhoudelijk helder te krijgen. Vanuit een support gerichte basishouding zorg jij er voor dat bewoners in hun kracht komen te staan en regie houden over hun eigen leven.

Verder ga je: 
het zorgplan (Mijn Plan) uitvoeren, dit evalueer je samen met de bewoner- en je naaste collega’s;

 • samenwerken met de betrokkenen uit het sociale netwerk;
 • een bijdrage leveren aan de regeltaken binnen het team;
 • meedenken over innovatieve wijzen van begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan digitaal contact;
 • werken met een ‘schaduw’ begeleider. Je vormt een team samen met de persoonlijk begeleider rondom de cliënten.


Dit ben jij

Vanuit echt contact, neem jij de bewoner met zijn of haar mogelijkheden, wensen en behoeften als uitgangspunt. Je bent iemand die autonoom en daadkrachtig kan handelen. Ook ben je creatief, zelfstandig, transparant en taakverantwoordelijk. Als verbinder ben je in staat om te netwerken en dit te onderhouden. Dit doe je zowel in- als extern. Spannende en nieuwe situaties schrikken jou niet af. Als persoon ben je een ‘bouwer’. Je bent iemand die het voortouw neemt. Je bent initiatiefrijk en enthousiast en pakt graag nieuwe taken op.

Verder heb je; 

 • een afgeronde relevante mbo- 3 opleiding; 
 • ervaring met LVB+ problematiek en/of normale intelligentie waarbij internaliserende problematieken spelen;
 • enige kennis op het gebied van spetter-model;
 • herken je de vraag achter het gesignaleerde gedrag van een bewoner.


Hier kom je te werken

In de Nijmeegse woonwijk De Gildekamp ligt de gelijknamige woonvorm die is gebaseerd op het spettermodel.

Ruim vijfentwintig volwassenen wonen verspreid over de wijk in (semi-)zelfstandige wooneenheden. De leeftijd van de bewoners loopt uiteen van begin twintig tot midden zestig. Allen hebben zij een licht verstandelijke beperking[MS1] met bijkomende problematieken en ondersteuningsvragen. Centrale ontmoetingsplek van De Gildekamp vormt het inloophuis. Hier kookt de begeleiding met- en voor de bewoners en is er genoeg ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Lees hier meer over de Gildekamp. De werktijden zijn tussen 8.00 en 23.00

Dit krijg je ervoor terug

We vinden jouw werkgeluk belangrijk. Bekwaam, gemotiveerd en gezond je werk kunnen doen, staat bij Driestroom dan ook voorop. Daarnaast bieden we:

 • een salaris van minimaal € 2338 en maximaal € 3294 bruto o.b.v. 36 uur per week (FWG-niveau 35 cao-ghz).
 • vakantietoeslag 8%, 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof (bij een volledig dienstverband);
 • eindejaarsuitkering 8,33%;
 • reiskostenvergoeding;
 • werkkostenregeling (waaronder tablet- en fietsplan)

Solliciteer

Is deze functie als begeleider op de locatie Gildekamp jou op het lijf geschreven? Druk dan op de knop ‘solliciteer direct’ en je hoort snel van ons!

Ben je al wel enthousiast, maar zit je nog met vragen? Neem dan gerust contact op met Saskia Kroon, teamleider Gildekamp, via 06-57201929Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Driestroom


Sinds 1996 werkt Driestroom met ruim 1300 medewerkers en ruim 300 zorgondernemers op 240 locaties met passie aan het alledaags geluk van ca. 4200 zorgbehoevenden én elkaar. Dit doen wij op het gebied van wonen, leren en werken. Driestroom is een hybride organisatie en bestaat uit een franchisegedeelte van zorgondernemers en zorgondernemingen en een stichtingsgedeelte. De franchiseformule van Driestroom heeft een landelijke dekking, de teams van de stichting bevinden zich met name in de regio Arnhem-Nijmegen. We willen dat de mensen die wij ondersteunen zich prettig en veilig voelen, zo zelfstandig mogelijk zijn en daarvan kunnen genieten. Ons Alledaags Geluk Model is daarbij ondersteunend. Daarom zijn we oprecht geïnteresseerd en zoeken we telkens naar mogelijkheden. Dit doen we op onze eigenzinnige manier.

Vragen over een vacature?

Onze recruiter staat je graag te woord!

Neem contact op met Elvira via 06 - 51 65 93 26 of met klantcontact via 0481 37 55 55