Jolanda van den Bosch

Flexwerker

Het verschil maken in het leven van iemand anders. Dat is waarom Jolanda van den Bosch al meer dan 40 jaar werkzaam is in de gehandicaptenzorg. Een probleem oplossen, een luisterend oor bieden en de verzorging bieden die cliënten nodig hebben, er zijn volgens Jolanda zoveel manieren om bij te dragen aan een geslaagde dag.  

Jolanda werkt op verschillende locaties, ze flext zoals ze dat noemen. Dat betekent dat ze een contract heeft voor een aantal uur per week en dat ze deze uren zelf mag inplannen. De komende tijd is ze te vinden bij De Zuiling en biedt ze ambulante zorg bij Mondriaan, beiden in Elst.  

Gehandicaptenzorg 
Het was in de jaren 70 toen Jolanda voor het eerst kennismaakte met ons vakgebied. “Ik zat op de sociale academie. Regelmatig kwamen er mensen vertellen over hun werk. Zo kwam er ook iemand vertellen over Inrichtingswerk, zo heette het toen nog. Het sprak mij wel aan, in een huiselijke sfeer met die jongens aan de slag”, vertelt ze. Ze heeft gewerkt op verschillende woonvormen, leidde de timmergroep, werkte met textiel en gaf kookles bij verschillende dagbestedingslocaties. Ze was en is van alle markten thuis. Tegenwoordig werkt Jolanda voornamelijk bij de woonvormen.  

Jolanda: “Geen enkele werkdag is hetzelfde. Wel heb ik voor elke werkdag hetzelfde motto: hoe kan ik aan de vraag van de betreffende cliënt voldoen?” Die vraag kan heel concreet zijn. Jolanda geeft een voorbeeld: “Iemand had laatst wat problemen met zijn telefoon. Het lukte ons niet om het op te lossen. Maar de cliënt zat er erg mee. Uiteindelijk ben ik naar een telefoonwinkel gegaan, daar heeft de medewerker van de winkel het probleem opgelost. De cliënt was ontzettend opgelucht. En daar word ik ook weer blij van”.  


Jolanda-van-den-Bosch-5217

Mijn motto voor elke werkdag is: hoe kan ik aan de vraag van de betreffende cliënt voldoen?

Jolanda van den Bosch

Aandacht 
Jolanda: “Ze vertrouwen je volledig en dat is heel bijzonder om te ervaren. Hele levensverhalen worden er verteld. Je leert de cliënten goed kennen. Je maakt samen met de cliënten herinneringen. Zo herinner ik mij tot op de dag van vandaag nog verschillende cliënten die al een tijdje geleden zijn overleden. Ik weet nog wat we hebben meegemaakt en wat ze hebben gezegd. Het is heel dankbaar dat je een bijdrage hebt kunnen leveren aan hun leven. En dat maakt het dat ik mijn laatste werkjaren nog graag wil doorbrengen in de gehandicaptenzorg.”  

Meer informatie 
Wil jij net als Jolanda werken op verschillende locaties? Wil jij de vrijheid ervaren om zelf jouw contracturen in te delen? Neem contact op met het flexbureau: sollicitaties@driestroom.nl of bel 0481 - 35 61 34.