Nelleke Wolters

Opleiding Verzorgende IG en Maatschappelijke Zorg (niveau 3)

Iemand een fijne dag bezorgen. Dit heeft voor Nelleke Wolters wel een hele andere betekenis gekregen. Twaalf jaar lang adviseerde ze klanten over de juiste maat, dacht ze mee over leuke combinaties en zorgde ze er samen met haar team voor dat alles er piekfijn uit zag: ze werkte in de kledingbranche. Tegenwoordig bezorgt ze cliënten in de gehandicaptenzorg een fijne dag. “Hier gaat het over het geluk van mensen.”  

Nelleke is een zij-instromer in de zorg. “In de zorg werken, dat absoluut niet dacht ik heel lang. Maar ik wist ook dat ik niet tot aan mijn pensioen in de kledingbranche wilde werken. Wat dan wel?” Haar persoonlijke situatie zette haar aan het denken. “We waren zwanger van een kindje dat het Syndroom van Down had. Het zette ons aan het denken en we zochten er van alles over uit. Ik begon de gehandicaptenzorg steeds interessanter te vinden”, vertelt ze. Helaas is het kindje tijdens de zwangerschap overleden. De interesse in de gehandicaptenzorg bleef. Vrijwilligerswerk gaf Nelleke een inkijkje in onze wereld en toen wist ze het: de gehandicaptenzorg is iets voor mij!   

Opleiding
Nelleke volgt als zij-instromer de opleiding tot Verzorgende IG en Maatschappelijke Zorg (niveau 3). Een tweejarige, versnelde opleiding waarbij ze 1 dag in de week naar school gaat en daarnaast 2,5 dag werkt bij verschillende locaties binnen onze organisatie. “Ik ging er met open armen in. Met kinderen werken, daar had ik mijn twijfels over, ik heb zelf twee kinderen. Maar de praktijkbegeleider zag dit anders en zag mij juist wel werken met kinderen. En zo werd Kindercentrum Dol~fijn in Velp mijn eerste werkplek. En Sandra (praktijkbegeleider) had gelijk, het was fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan iemands toekomst. Toen ik net begon was er een kindje dat moeilijk at, na een half jaar ging dit steeds beter. Het is een heel concreet voorbeeld van onze toegevoegde waarde”, vertelt Nelleke. Daarna liep ze mee op de woonlocatie Elsterveld en haar laatste jaar werkt ze bij Huis van de wijk Triade in Elst. Hier bieden onze collega’s dagbesteding aan volwassen cliënten. Van handwerk, puzzelen tot kleien, van alles is mogelijk. 

"De cliënten kunnen nog meer uitgedaagd worden. Wij kunnen ze nog meer betrekken in de maatschappij, dat is wel mijn doel denk ik", vertelt Nelleke enthousiast.

Nelleke-Wolters-5282

Ik zie nog zoveel mogelijkheden. Ik geloof dat we nog veel meer uit deze cliënten kunnen halen.

Nelleke Wolters

Driestroom 
“Driestroom is een hele fijne werkgever. Ze denken echt met je mee. Toen ik net aan de opleiding begon was het wel even puzzelen. Ik had niet gelijk de opvang voor mijn kinderen geregeld. De praktijkbegeleider maar ook personeelszaken dachten meteen mee. Heel erg fijn!”  

Toekomst 
Nelleke ziet haar toekomst nu anders dan toen ze nog in de kledingbranche werkte. Ze heeft rust gevonden en is op haar plek bij Driestroom. Maar dat wil niet zeggen dat ze stil blijft staan. Nee, voor Nelleke is het net pas begonnen. “Ik hoor en lees zoveel interessante dingen. Er valt nog zoveel te ontdekken en te leren in deze branche!” Gelukkig biedt Driestroom haar medewerkers volop kansen om te ontwikkelen.  

Meer informatie 
Wil jij ook net als Nelleke een opleiding volgen én tegelijkertijd werken? Ben jij toe aan een carrière switch? Neem contact op met praktijkleren@driestroom.nl.