Andy behaalt diploma Schoonmaker Rollend Materieel

27 maart 2023

Het afgelopen jaar volgde Andy de praktijkcursus Schoonmaker Rollend Materieel vanuit Werkpost Cleanteam Nijmegen. In deze cursus leerde hij hoe hij de binnenkant van voertuigen nog beter schoonmaakt, maar ook hoe je bijvoorbeeld een juiste schoonmaakhouding aanneemt en wat de verschillende veiligheidssymbolen betekenen. Halverwege de cursus vertelde Andy dat hij al veel geleerd heeft. Onlangs was zijn examen. Hoe is dat examen hem vergaan?

Zenuwachtig
Andy: “Ik was erg zenuwachtig voor het examen en heb er slecht van geslapen. Gelukkig begon het examen al om 09.30 uur, waardoor ik niet de hele dag hoefde te wachten.” Het examen duurde een uur en in dat uur moest Andy, net als zijn collega’s Stefan en Erik, laten zien wat hij geleerd heeft in de cursus. Andy: “Leermeester Marcel heeft ons geleerd hoe je de bus van boven naar beneden schoonmaakt. Maar ook welke materialen nodig zijn voor bepaalde oppervlakten. Dit heb ik allemaal aan de examinator laten zien.”

Geslaagd
Andy: “Ook werd mijn werktempo beoordeeld. In het begin van de cursus dacht ik veel na voordat ik echt aan de slag ging. Nu start ik sneller op en doe de werkzaamheden vlot achter elkaar. Dat hebben we in de cursus veel geoefend met als resultaat dat dit een stuk beter gaat.” De examinator beoordeelde de verschillende onderdelen en ongeveer een maand na het examen kwam de uitslag: Andy is geslaagd voor de cursus Schoonmaker Rollend Materieel!

Trots
Andy: “Ik ben ontzettend trots op mijn diploma, dat landelijk erkend is. Het was een interessante cursus waarin ik veel nieuwe dingen heb geleerd. Ik heb nu een betere schoonmaakhouding, waardoor ik minder last heb van mijn rug. Ook kan ik mijn collega’s goed uitleggen hoe we nog beter schoon kunnen maken, omdat ik de ervaring heb van de cursus en mijn diploma hiervoor behaald heb. Zo kunnen we bij Werkpost Cleanteam Nijmegen zorgen voor nog meer blinkende bussen!”

Feest
Natuurlijk heeft Andy een feestje gevierd voor het behalen van zijn diploma. Andy: “Thuis heb ik dit met mijn ouders en broer gevierd. Bij Werkpost Cleanteam Nijmegen hebben we een officiële diploma-uitreiking gehad. Daarna hebben we er met elkaar nog een gezellige middag van gemaakt.”

Andy, Stefan en Erik, van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma! 

Andy, Stefan en Erik waren de eerste deelnemers die de cursus Schoonmaker Rollend Materieel volgden. Binnenkort start een nieuwe groep vanuit Werkpost Cleanteam Nijmegen en Werkpost Cleanteam Bemmel met de cursus Schoonmaker Rollend Materieel. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Werkpost Cleanteam Nijmegen via 06 - 10 96 40 09 | 06 - 10 27 17 65 of cleanteamnijmegen@driestroom.nl. 

 

Ook voor jou interessant

20mrt Werkpost-Groen-0524 Nieuws - 20 maart 2023

Werkpost Groen: aan de slag in tuin, park en natuur


Kom jij ook leren en werken bij ons? Een gemaaid grasveld, een schone waterkant en onkruidvrije plantsoenen? Het zou zo maar kunnen dat wij hiervoor gezorgd hebben. We pakken namelijk allerlei groenklussen aan als hovenierswerkpost, zowel binnen als buiten Driestroom. Vaak werken we samen met een opdrachtgever, maar we voeren ook particuliere groenklussen uit. Je gaat bij ons altijd buiten in het groen aan de slag, bijvoorbeeld met (bos)maaien, hagen knippen, snoeien, schoffelen, bladblazen en vegen. Kom jij bij ons leren en werken in het groen? Van hark tot bladblazer Samen met je collega’s ga je met hark, bezem, grasmaaier, bladblazer en ander tuingereedschap aan de slag. De ene keer werk je in tuinen van kinderopvang Skar, waar je het gras maait, heggen knipt en borders onderhoudt. De andere keer werk je voor Waterschap Rivierenland of Waterschap Nijmegen en onderhoud je gemalen en dijkmagazijns, raap je zwerfvuil rond wateren of maak je houtwallen. Ook werken we op Landgoed Deelerwoud. Het landgoed is ongeveer 1000 voetbalvelden groot en bestaat hoofdzakelijk uit bos, maar ook uit grasland en akkers. Dus genoeg te doen voor ons! Samenwerking We werken in kleine groepen en er is altijd een werkcoach aanwezig. Als je daaraan toe bent, mag je zelfstandig groenklussen uitvoeren. De werkcoach houdt dan contact met je op afstand. We werken samen met verschillende aanbieders van branche-erkende opleidingen op pre-entree- en entreeniveau. Daarnaast hebben we goede contacten met andere groenondernemingen. Hier kun je eventueel naar doorstromen om te gaan werken in een reguliere baan. We hebben drie opstartplaatsen; in Arnhem, Elst en Nijmegen. Meer lezen over Werkpost Groen? Bekijk dan onze nieuwe flyer! Kom jij ook leren en werken bij Werkpost Groen? Neem contact met ons op via 0481 – 37 55 55 of driestroomincontact@driestroom.nl. Onze trajectcoördinator belt jou terug. Lees verder
27feb 188_7_Extra-afbeelding_Werkpost-Omroep-Gelderland Nieuws - 27 februari 2023

Werkpost Omroep Gelderland: midden in het hart van de omroep


Kom jij ook leren en werken bij ons? Omroep Gelderland is de regionale publieke omroep van de provincie Gelderland. Vanuit hun pand aan de Rosendaalseweg brengt de redactie van de omroep nieuws. Ook maken ze informatie-, muziek en actualiteitenprogramma’s. Dit doen ze voor een zo groot mogelijke groep Gelderlanders via radio, tv en internet. Midden in deze bedrijvigheid bevindt zich onze werkpost: Werkpost Omroep Gelderland. De werkzaamheden die we voor de omroep doen zijn zeer divers. Onze focus ligt op horeca- en facilitaire werkzaamheden. Bij ons is geen dag hetzelfde!  Soep, salade en broodjes In de kantine van Omroep Gelderland vind je de basis van onze werkpost. Vanuit hier gaan we aan de slag in de kantine, maar ook in de rest van het pand. Elke werkdag maken we lunch voor de medewerkers van Omroep Gelderland. Meestal bestaat dit uit het maken van broodjes, salades en soep. Ook wassen we af, vullen  de koelingen bij en maken deze schoon. En als Omroep Gelderland gasten verwelkomd, zorgen wij dat er een hapje en een drankje klaarstaat. Koffieautomaten, terreinonderhoud en hand- en spandiensten Naast ons werk in de kantine doen we facilitair werk in het hele pand van de omroep. We maken de koffieautomaten schoon, vullen deze bij en zorgen dat er altijd voldoende papier bij de printers ligt. Ook vraagt de omroep ons regelmatig te helpen met hand- en spandiensten, bijvoorbeeld rondom kerst of met evenementen zoals de Vierdaagse en Zwarte Cross. Buiten zijn we eveneens actief bezig. Hier onderhouden we het terrein en we wassen de auto’s van Omroep Gelderland. Je hoeft bij ons dus niet stil te zitten. Er is genoeg te doen! Meer lezen over Werkpost Omroep Gelderland? Bekijk dan onze nieuwe flyer! Kom jij ook leren en werken bij Werkpost Omroep Gelderland? Neem dan contact met ons op via 0481 – 37 55 55 of driestroomincontact@driestroom.nl. Onze trajectcoördinator belt jou daarna terug.   Lees verder
20feb Nieuws - 20 februari 2023

Kom jij ook leren en werken bij Werkpost Drie Gasthuizen?


Werkpost Drie Gasthuizen bevindt zich in het gelijknamige woonzorgcentrum Drie Gasthuizen aan de Rosendaalseweg in Arnhem van de DrieGasthuizenGroep. We verrichten hier diverse werkzaamheden om het zorgpersoneel te ondersteunen en de bewoners van extra aandacht te voorzien. Zo brengen we koffie en thee rond bij de bewoners, doen de was voor hen en verrichten licht facilitaire werkzaamheden. Spreken deze werkzaamheden jou aan? Kom dan ook leren en werken bij Werkpost Drie Gasthuizen! Brigitta: ‘Bij Werkpost Drie Gasthuizen voel ik me gewaardeerd’ Variatie aan werkzaamheden Elke doordeweekse dag gaan we aan de slag in het woonzorgcentrum. De ene keer loop je een koffie-, thee- of soepronde of sorteer je binnengekomen was. De andere keer ondersteun je bij een gezamenlijke activiteit van de bewoners of voer je licht facilitaire werkzaamheden uit, zoals het onderhouden van de binnentuin, het legen van prullenbakken en het ontsmetten van deurklinken. Ook het maken van een gezellig praatje met de bewoners behoort tot je werkzaamheden. Kortom, heel divers!   Pop-up werkposten bij Klingelpoort, Westerkade en Alteveld – (bijna) zelfstandig aan het werk) De DrieGasthuizenGroep heeft naast hun locatie aan de Rosendaalseweg nog meer woonzorgcentra voor ouderen in Arnhem. Op drie van deze locaties hebben we een pop-up werkpost. Ook hier ondersteunen we het zorgpersoneel en geven de bewoners extra aandacht. Werken bij een van deze pop-up werkposten vraagt om meer zelfstandigheid en begeleiding op afstand. Een mooie vervolgstap als je hier aan toe bent. Meer lezen over Werkpost Drie Gasthuizen? Bekijk dan onze nieuwe flyer. Kom jij ook leren en werken bij Werkpost Drie Gasthuizen?  Neem dan contact met ons op via 0481 – 37 55 55 of driestroomincontact@driestroom.nl. Onze trajectcoördinator belt jou daarna terug. Lees verder