Stichting Vrienden van Driestroom draagt bij aan uitbreiding Werkpost Groen

26 april 2021
Stichting Vrienden van Driestroom zet zich in voor het alledaags geluk van cliënten van Driestroom en cliënten van zorgondernemers, verbonden aan Driestroom. Of het nu gaat om activiteiten, speeltoestellen, extra hulpmiddelen, een uitstapje of grotere projecten. Het zijn allemaal voorbeelden waar Vrienden van Driestroom graag haar financiële steun aan wil geven, omdat dit niet uit reguliere budgetten betaald kan worden. Dankzij de steun van Vrienden van Driestroom zijn dan ook al vele mooie projecten gerealiseerd.  

Uitbreiding Werkpost Groen 
Een van de projecten waar Vrienden van Driestroom aan heeft bijgedragen is de uitbreiding van Werkpost Groen. Werkpost Groen heeft twee locaties en is vorig jaar uitgebreid met een derde locatie. Naast de bijdrage van Vrienden van Driestroom hebben ook het Dr. C.J. Vaillant Fonds en Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg bijgedragen aan het kunnen uitbreiden van deze mooie groene werkpost. Werkpost Groen is een kleinschalige hoveniers-werkpost, waar assistent-medewerkers kennis maken met het hoveniersvak en dit eigen maken door middel van coaching en begeleiding. Ook worden arbeidsvaardigheden bijgebracht, zoals op tijd op je werk zijn. Werkpost Groen verricht diverse groenwerkzaamheden in de brede regio van Arnhem en Nijmegen en werkt hierbij samen met verschillende opdrachtgevers. Ook heeft Werkpost Groen een nauwe samenwerking met de Groen-opleiding van Helicon Nijmegen en veel contacten met andere groen-ondernemingen, waarnaar assistent-medewerkers eventueel kunnen doorstromen.   

Een inkijkje.. 

Dankzij de bijdragen van Vrienden van Driestroom, het Dr. C.J. Vaillant Fonds en Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg heeft Werkpost Groen onder meer gereedschappen, materialen, werkkleding en een bus kunnen aanschaffen. Rosien Hamaker, teamleider Werkpost Groen, geeft een mooi inkijkje in de opstart van de uitbreiding.  

Begin 2020 zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de uitbreiding van Werkpost Groen, zodat we vanaf april 2020 van start konden gaan met onze derde locatie. Gereedschap en machines werden aangeschaft, de bus was besteld, de geschikte begeleider hadden we gevonden, de eerste opdrachten kwamen binnen. Maar vlak voordat we kennis zouden maken met de assistent-medewerkers vanuit het Regionaal Werkbedrijf Nijmegen brak corona uit en kregen we te maken met een lockdown. Alles lag stil. De levering van de bus was vertraagd. Maar het gras begon flink te groeien. Om toch aan onze verplichting qua groenonderhoud te voldoen, zijn we met een geleende bus als begeleiders zelf begonnen.  

Gelukkig konden we in mei 2020 toch van start. Na maanden thuis zitten, hadden de assistent-medewerkers verschrikkelijk veel zin in deze nieuwe stap. Hinkend tussen de coronaregels door hebben we een goede start kunnen maken. Het begin stond in het teken van elkaar leren kennen. We hebben de assistent-medewerkers veel ruimte gegeven voor input. Zij hadden voorheen in andere groenprojecten gewerkt en hun ervaring was zeer bruikbaar. Dat kwam ook ten goede aan de sfeer.  

Toen het allemaal net een beetje gewoon begon te worden, kwam in december 2020 eindelijk de nieuwe bus. Wat een genot! Van een hele oude, rammelende bus waar de verwarming het niet van deed naar een nieuwe bus, van alle gemakken voorzien. De groep is inmiddels gegroeid tot vier personen. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar door corona willen we niet te veel mensen in een bus plaatsen. We hebben dus gewoon al een wachtlijst. Ook leuk om te vermelden is dat we één van de assistent-medewerkers in dienst hebben genomen. Daarnaast krijgen we gelukkig ook steeds meer opdrachten. Er waren al wel toezeggingen gedaan, maar door corona werd de opdrachten veelal uitgesteld. We zijn erg blij met de uitbreiding van Werkpost Groen. We hopen, als de coronamaatregelen het weer toelaten, ook andere deelnemers te kunnen laten starten. 

Wilt u ook Vriend van Driestroom worden? Ga dan naar www.driestroom.nl/vriendenvandriestroom en meld u aan! De steun van Vrienden van Driestroom is onmisbaar.