Expertisecentrum

Bij ons expertisecentrum werken artsen, gedragskundigen en therapeuten elke dag aan het welzijn van onze cliënten. Ze bieden onderzoek, behandeling en therapie, maar ze voorzien ook hun collega's van advies. Zo ben je bij Driestroom altijd verzekerd van de beste professionele ondersteuning, precies op maat voor jou.

Op zoek naar een veilig en warm thuis?

Lukt het niet meer om bij je ouders te wonen? Bijvoorbeeld omdat het thuis te onrustig is, of omdat je meer begeleiding nodig hebt dan je ouders jou kunnen geven? Dan gaan wij voor je op zoek naar een fijne plek binnen Driestroom. Dat kan in een van onze Driestroomhuizen zijn. Of in een woongroep, als dat beter bij je past. We bieden je altijd een veilige en stimulerende omgeving van waaruit jij verder groeit. Specialistische artsen en paramedici bieden jou structuur en veiligheid op maat.

Kleinschalig & beschermd

Een Driestroomhuis lijkt op een ‘normaal’ gezinshuis: je groeit op samen met andere jongeren, volgt het normale dagritme, gaat naar school en sportclubjes en doet al die andere dingen die bij een gezin horen. Het verschil is dat Driestroomouders ook professionele zorgverleners zijn. Ze weten hoe ze je moeten begeleiden – met alles wat er speelt. En helpen je op weg naar zelfstandigheid. Bekijk hiernaast een filmpje over Driestroomhuis TOF

Zelfstandig leren wonen

Wil jij zelfstandig gaan wonen, maar eerst nog even oefenen? Dat kan, in de buurt van of zelfs ín een Driestroomhuis. Je woont dan bijvoorbeeld op een eigen verdieping, of naast het Driestroomhuis. Je krijgt steun, training en begeleiding vanuit het Driestroomhuis. Een Driestroomhuis biedt kinderen een echte gezinssituatie. Het verschil is dat de Driestroomouders ook professionele zorgverleners zijn.

Autisme en normale begaafdheid

Leven met een vorm van autisme kan ingewikkeld zijn. Wij begrijpen dat en bieden de begeleiding en ondersteuning die je nodig hebt om jouw leven te leven zoals jij dat het liefste wilt. We hebben allerlei woonvormen waarbinnen je kunt ‘doorgroeien’ naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. Klik op de button hieronder en lees meer over de begeleiding die wij bieden bij autisme en normale begaafdheid. 
Autisme en normale begaafdheid
Driestroom-Elst-6659

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

We helpen je graag verder!