Vrijwilliger of maatje worden?

Lijkt het je leuk om te komen koken op één van onze locaties of om zo nu en dan een leuk uitstapje te maken met onze cliënten? Of wil je als maatje een gezellig spelletje spelen met een van onze cliënten? Dan maak je ons heel blij! Onze vrijwilligers en maatjes zijn een enorme meerwaarde voor de organisatie en vooral voor onze cliënten. Er is heel veel mogelijk.

Driestroom-3125

Wat doet een vrijwilliger?

Door jouw ondersteuning als vrijwilliger kunnen onze medewerkers zich volledig richten op de zorg en begeleiding van onze cliënten. Dat dit vrolijke gezichten oplevert bij onze cliënten mag duidelijk zijn. Eigenlijk kunnen we stellen dat door de inzet van vrijwilligers de zorg beter wordt, en jij zelf ook. Je komt in aanraking met een nieuwe wereld, nieuwe mensen en nieuwe opvattingen. En je ervaart oprechte dankbaarheid, iets wat voor onze vrijwilligers dé reden is om zich belangeloos in te (blijven) zetten.
Makers-en-Merken_8900

Voel je thuis

We doen veel moeite om onze vrijwilligers te betrekken bij de organisatie. Allereerst word je echt ingewerkt en opgenomen in het team waarmee je komt te werken. Daarnaast hebben we uitstekende voorwaarden voor vrijwilligers. Wat dacht je van een goede reiskostenvergoeding, scholingsmogelijkheden, aantrekkelijke verzekeringen en zelfs een kerstpakket?
Oude-Graafseweg-Nijmegen_8959

Wat doet een maatje?

Persoonlijk contact en samen leuke dingen doen, dat is waar maatjes voor gaan. Een maatje treedt de ander tegemoet als gelijkwaardig persoon. Veel van onze cliënten vinden het leuk om een maatje te hebben. Wat jij als maatje voor iemand kan betekenen, hangt af van je tijd, interesse en deskundigheid. Ervaring is niet nodig. Het belangrijkste is dat jullie allebei plezier hebben in het contact en de activiteiten die jullie ondernemen. Dat staat voorop! Je kunt als maatje eens per week wat afspreken, maar één keer in de maand is ook prima. Dit stem je samen af. Als maatje ontvang je geen loon en werk je op vrijwillige basis. Wel ontvang je een vergoeding voor de onkosten die je maakt.

Maatje met een maatje

Denk je erover na om maatje te worden, maar wil je liever niet in je eentje maatje zijn? Dan kun je natuurlijk ook met z’n tweetjes maatje worden van één cliënt. Ook is er de mogelijkheid om samen met een of meerdere maatjes leuke dingen te doen met een groep cliënten. Het levert je veel op om maatje te zijn en je krijgt er veel voor terug. Zoals een gezellige middag samen op het terras, een fijne wandeling, maar vooral veel plezier met je maatje!

Lijkt het je wat om vrijwilliger of maatje te worden?

Of heb je nog vragen? Neem dan contact op!