Zorg regelen? Wij helpen je op weg!

Heb je zorg of ondersteuning nodig, maar weet je niet wat je allemaal moet regelen? We helpen je met onderstaande informatie graag op weg! Kom je er niet uit? Bel of mail dan gerust met Driestroom in contact. Daar werken mensen die jou kunnen helpen met het doorlopen van de juiste stappen om de zorg, ondersteuning of behandeling te krijgen die jij nodig hebt.

DS_CIJFERS_WS_02

Vraag verhelderen

Heb je een vraag over zorg, ondersteuning of begeleiding? Of weet je nog niet precies wat jouw of jullie hulpvraag is? Geen zorgen, we helpen graag. Soms vragen we andere zorgverleners of organisaties om mee te kijken. Bijvoorbeeld het sociaal wijkteam of MEE. Zo weten we beter wat je zoekt en waar je hulp bij nodig hebt.
0481 37 55 55
DS_CIJFERS_WS_022

Indicatie regelen

Om zorg, ondersteuning of behandeling van ons te krijgen, is er een zorgindicatie nodig. In een zorgindicatie staat welke vorm van zorg je nodig hebt. Als je wilt, helpen we bij het aanvragen daarvan.

  • Voor jeugdzorg is een jeugdzorgindicatie nodig. Die vraag je aan via de gemeente of een andere verwijzer, zoals de huisarts.
  • Voor ondersteuning en begeleiding thuis en dagbesteding op locatie is een Wmo-indicatie nodig. Ook dat loopt via de gemeente of een andere verwijzer.
  • Voor langdurige, intensieve zorg is een Wlz-indicatie nodig. Die kun je aanvragen via het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg)
DS_CIJFERS_WS_023

Kijken

Als het gelukt is met het aanvragen van een indicatie, kijken we graag samen hoe we jou of jullie het beste kunnen helpen. Je kunt bij ons terecht voor onderzoek, ondersteuning, zorg en behandeling. En we kunnen je helpen bij Driestroom of bij jou thuis. Je bent welkom om kennis te maken, rond te kijken en een dagje mee te draaien. De adviseurs van Driestroom in contact brengen je graag in contact met de teamleider van een locatie.
Contact met Driestroom in contact
DS_CIJFERS_WS_024

Kiezen

Hoe goed we je ook proberen te helpen, misschien heb je bij het kiezen van passende zorg extra hulp nodig. Daarvoor zijn er onafhankelijke cliëntondersteuners. Zij kennen de zorgorganisaties in jouw buurt en weten hoe je verschillende soorten zorg combineert. Ook kan een cliëntondersteuner met je meegaan naar gesprekken. Op www.clientondersteuning.co.nl staat precies hoe het werkt.
DS_CIJFERS_WS_025

Afspraken vastleggen

Zijn we er samen uit wat bij je past, dan stellen we een begeleidingsplan voor je op. Hierin staat precies welke zorg en ondersteuning je krijgt, wat je ontwikkelingsdoelen zijn en wat je van ons mag verwachten. We leggen ook vast wie jouw zorg of begeleiding betaalt. Dit begeleidingsplan biedt houvast aan jou en je familie. Maar ook aan je persoonlijk begeleider – thuis of op locatie.
DS_CIJFERS_WS_026

Niet direct plek?

Het kan gebeuren dat er niet direct een plek vrij is. Je mag dan wel alvast langskomen om te kijken. Als er een plek vrijkomt, wijzen we die toe aan degene voor wie plaatsing het hardst nodig is. Zo helpen we iedereen zo goed mogelijk. Hier lees je daar meer over. Wil je weten welke plekken op dit moment beschikbaar zijn? Dan kun je terecht bij Driestroom in contact. Bel 0481 37 55 55 of mail naar driestroomincontact@driestroom.nl.  

(Aanvullende) kosten en vergoedingen

Krijg je zorg en behandeling van Driestroom of ga je bij Driestroom wonen? Dan krijgt Driestroom op basis van jouw indicatie geld van de overheid. Aan een aantal dingen betaalt jouw zorgverzekering mee. Voor sommige producten en aanvullende diensten moet je zelf betalen. Bijvoorbeeld bij het wassen van je kleding. Driestroom biedt als aanvullende dienst verschillende was pakketten aan, hiervoor betaal je een kleine vergoeding. Bekijk onze folder Wie betaalt wat? voor meer informatie. Ook betaal je voor Wlz-zorg een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Voor meer informatie of de berekening van de eigen bijdrage kijk je op www.hetcak.nl

Informatie over vervoer

Driestroom biedt drie verschillende mogelijkheden om te reizen van je van je woon- naar je werkplek.
 
1. Groepsvervoer: Je reist met meer mensen in een taxi of bus en hebt een vast reisrooster. Lees meer in de Handleiding groepsvervoer bij Driestroom. Als je een vrije dag, ziek- en betermeldingen wilt doorgeven of je persoonlijke gegevens, zoals het reisrooster wilt bekijken heb je twee digitale mogelijkheden. Lees in deze handleiding meer informatie. 
Naast de handleiding voor mensen die wij ondersteunen is er ook een gedragscode voor chauffeurs


2. Zelf reizen met vergoeding: Je reist zelf, of met je ouders of iemand anders. Lees hier meer over in de Regeling voor reiskostenvergoeding bij Driestroom. De reiskosten kun je declareren met dit declaratieformulier. Hoe je dit doet lees je in de handleiding.


3. Reizen met het openbaar vervoer: Je reist met het openbaar vervoer met een jaarabonnement. Breng heeft een Regeling voor het Breng Vrij-jaarabonnement. Je vraagt het abonnement aan met dit Aanvraagformulier voor het Breng Vrij-jaarabonnement. 


Meer informatie? vervoer@driestroom.nl.

Meer informatie

  • Heb je een Wmo-indicatie? Kijk op je 'Indicatie beschermd wonen'
Driestroom-Elst-6867

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

We helpen je graag verder!